onsdag 23 januari 2013

Koldioxidskatt på kött

Ibland undrar man hur människor tänker. Att införa skatt på kött så vi ska äta mindre kött, vem drabbar det?
Inte de som har en bra inkomst utan pensionärer och barnfamiljer.
Visst finns det mycket bra mat utan kött, men om kött blir dyrare, ändrar man sina matvanor då? Förmodligen inte. Då är vi tillbaka på sjuttiotalet där det tillverkades en mängd halvfabrikat med lågt köttinnehåll. Vi minns alla partajgrillare som bestod av biprodukt och utfyllning. Är det den tiden vi vill ha tillbaka?
Jag tror att vi kommer mycket längre med information och diskussion. Vi ska kunna köpa bra råvaror till ett rimligt pris. Sen är det upp till var och en vad man serverar till middag. Bättre att köpa mindre mängd kött av bra kvalitet än halvfabrikat med konstgjord utfyllning.
Här har vi inte ens börjat att fundera vad det skulle innebära för jordbruksnäringen.
- Posted using BlogPress from my iPad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar