söndag 1 januari 2012

Köttfri vecka, dag 1


Nu är det nytt år och nya förutsättningar. Efter allt helgätande bestämde vi oss för att börja 2012 med ett sunt leverne. Innan vi gick till goda vänner på nyårsafton tömdes kylen på alla gamla rester och nya nyttiga saker inhandlades. Ett beslut som ifrågasatts av andra goda vänner som tydligen inte vill börja det nya året med "grönsakssoppa" som Soupe au Pistou så föraktfullt kallats.
Vi inleder året med en köttfri vecka. Jag kommer att berätta om allt trevligt som finns att äta utan att sakna kött. Senare vecka kommer att vara köttvecka. Vi är inte vegetarianer.
Här ser ni en bild av alla de trevliga ingredienser som ingår.
Nu startar även frysätarmånaden. Det som finns hemma får inte inhandlas!
Matkostnader 2012 är 0 kr.

Detta är Pistoun som ger soppan sin fantastiska smak. Pressad vitlök, hackad basilika, riven parmesan, allt rört samman med god olivolja. Det vispas ner i soppan när den är klar.

När man gör Soupe au Pistou gör man mycket. Annars är det för mycket jobb och smakar heller inte som det ska. Vi kunde bjudit många på soppa men vi vill ha allt själv.

Så här ser det ut på tallriken. Man ska ha ett gott vin att dricka till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar