tisdag 21 juni 2011

Macaroons

Idag var det dags att baka macaroons. Enligt dottern är det inte helt enkelt men fullt genomförbart. Jag har fått ett recept av henne men tänkte det var lättare att hitta ett recept på svenska.
Det finns en sida som heter bakemyday.se. Det receptet såg ut så här när det var klart.



Dottern kom och inspekterade på lunchen. Hon konstaterade att det var bara att kasta bort. Så nu har jag gjort en ny sats efter www.syrupandtang.com La Macaronicité 3
Man behöver både brevvåg och termometer för att mäta temperaturen på sockerlagen. Men resultatet blir mycket bra. Så här ser dom ut. Slutsatser, vanliga bakpapper är bättre än silikonvarianten och Lidls mandelmjöl underlättar verkligen.



Sen ska dom läggas ihop med fyllning mellan. Jag har gjort citronkräm som nu ska stå i kylen ett dygn för att svalna. I morgon kommer bilder på det färdiga resultatet. Hoppas jag får godkänt då. Här kommer bild på citronkrämen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar